szigetelés

Tudakozódj a szigetelés lehetőségeiről, ha ingatlanod van vagy venni készülsz

Otthon

Szinte már alapvető szükségletként jelenik meg bármilyen ingatlannal kapcsolatban a szigetelés. A szigetelés nem egy választható luxus szolgáltatás az építőiparban, hanem egy hatékony megoldás a fennálló problémára.

Sokszor érezhetjük zsákutcában magunkat, mert valami nem stimmel a vásárolt ingatlannal kapcsolatban. A megoldás függvénye nemcsak az épületszerkezet jellegének megismeréséről és a jószomszédi viszony megtartásáról szól, hanem az egyéni preferenciáktól is.

A szigetelés hiánya vagy a rosszul kivitelezett szigetelés az emberi egészségre is káros hatással van.

Milyen szigetelés típusokkal tehetjük egészségessé és komfortossá az otthoni környezetet a lakói számára?

A szigetelés 3 típusa:

  1. Hőszigetelés
  2. Hangszigetelés
  3. Vízszigetelés

1. A megfelelő hőszigeteléssel a fűtési szezonban csökkenthetjük a közüzemi számlákat – energiát takaríthatunk meg, míg a nyári melegben csökken az izzasztó hőérzet otthonunkban. Egész évben szó szerint a „bőrünkön” élvezhetjük a szigetelés hatását.

2. A megfelelő hangszigeteléssel a szomszédból átszűrődő hangokat és a forgalmi zajokat csökkenthetjük vagy teljesen kizárhatjuk. Ebben az esetben felmerül az egyéni igények kérdésköre is. Kit és milyen mértékben zavarnak a különböző kellemetlen hangok?

3. A megfelelő vízszigeteléssel megakadályozhatjuk a ház süllyedését, a penész terjedését és a dohos szagot otthonunkban.

Ha megismertük az épületszerkezeti sajátosságokat, felmértük az egyéni igényeinket, akkor a következő lépésben a szigeteléssel kapcsolatos különféle teljesítésű és értékű anyagok után érdemes kutatnunk.

Ha ajánlás útján nincsenek lehetőségeink, akkor minimum 3 specifikus céget érdemes felkeresni a problémánkkal és lehetőleg többféle megoldást kérjünk, melyek közül kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Fontos, hogy már az ingatlanvétel előtt szemfülesen figyeljünk és jól tudjunk kérdezni a tulajdonostól. Sokkal kevesebb stresszel jár, ha előre tudunk számolni az ingatlan hibáival, a megfelelő tájékozódással kiegészítve – például a szigeteléssel és annak lehetőségeivel.