fogyókúra tippek

A legtutibb fogyókúra tippek életmódváltáshoz

Egészség

Változtatni akarsz, de nem tudod, hol kezd? Eleged van már abból, hogy mindig holnapra és holnapra tolod a fogyókúra kezdetét? Nincs hozzá kedved, mert ki vagy a fogyókúra szótól? Na most kapaszkodj meg, mert olyan „fogyókúra” tippek lesznek itt olvashatóak, amiket egy kis energiaráfordítással könnyen a mindennapjaid részévé tehetsz.

Könnyen alkalmazható tippek a jó bioritmus kialakításához

Bármilyen fogyókúra legyen az, amit alkalmazni akarunk, azt a saját rutinjainkba kell beleépítenünk. A tippek egyike, hogy tapasztaljuk ki, mennyi alvásra van szükségünk, ugyanis ahhoz, hogy fogyjunk hagynunk kell a szervezetünket, hogy pihenjen, főleg, ha 2 naponta intenzív mozgást végzünk. Ez azért fontos, mert a megfelelő ütemű és mértékű fogyáshoz különböző hormonok (pl.; inzulin, leptin, glucagon) fognak segíteni nekünk. Ezeket pedig hagyni kell pihenni, illetve termelődni. Viszont az alvási időintervallumra is ajánlott figyelni, ugyanis ha 5 óránál kevesebbet alszunk akkor egy idő után át fog egy olyan üzemmódba kapcsolni a szervezetünk, amitől hízni fog. Ebben az esetben pedig csak pénzkidobás lesz az éppen folytatott fogyókúra.

Fogyókúra tippek az étkezéshez

Étrend átalakítási tippek az alakformáláshoz a fogyókúra keretein belül

Nyilván tág fogalomkör az étrendünknek a módosítása, de ha elkezdjük és kitartunk, akkor könnyebb és könnyebb lesz. A legfontosabb elv, hogy mindent lehet, de mértékkel. Az étkezés és az életmódváltás egy szubjektív dolog, de vannak olyan objektív dolgok, amikről kijelenthető, hogy nem a szervezetünk egészséges működését szolgálják. Pl.; coca-cola, pékáruk, gumicukrok, palacsinta szirup. Ezeknél még az is jobb, ha fogyókúrás porokat alkalmazunk. A tippek egyike, hogy ha azt érezzük, hogy szeretnénk akkor nyugodtan alkalmazzunk „fogyasztó/diétás” porokat fogyókúra alatt. Ennek az az oka, hogy a legtöbb fogyókúrás porban ma már olyan összetevők vannak, mint kollagén, különböző rostok, vitaminok. Így ezek használatával nagyon nagy kárt nem tudunk tenni. Viszont ajánlott egy szakember (dietetikus) véleményét/tanácsát kikérni, hogy jó mennyiségben és ideális időpontokba tudjuk fogyasztani ezeket a készítményeket a fogyókúra folyamán. Természetesen, ha eltelítést ígérő készítményeket használunk, akkor a vízfogyasztásra is figyelni kell. Igyekezzünk minél több vizet és cukormentes folyadékot bevinni a szervezetünkbe és részesítsük előnyben a facsart gyümölcslevet. Ez azért is fontos, mert a fogyókúrás porokban lévő rostok hasznosulásához elengedhetetlen a megfelelő vízfogyasztás. De ezen felül is igyekezzünk minél több rostot enni, ami az anyagcsere és a fogyás terén kiváló, pláne hasi zsír esetén.

Csak módjával a diétás ételekkel

A diétás termékeket csak módjával fogyasszuk, mert az egy dolog, hogy ezek kevés kalóriát, cukrot vagy éppen zsírt tartalmaznak, de nem mellőzik a sót és a tartósítószereket. A light élelmiszerek ráadásul tipikusan tápanyagszegények, így fogyasztásuk után gyorsan megéhezünk. Válaszuk inkább a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, igazi ételeket, amelyek sokáig teltségérzetet biztosítanak.

Ha tetszet olvasd el a fogyókúra gyorsan cikkünket is.